Ombytnings processen

1. Trin: Bestilling, montering og afmontering.

Ombytningsprocessen starter med din bestilling. De originale ombytningsdele kan genkendes på bogstavet X på 11. pladsen i reservedelsnummeret. Leveringen sker uafhængigt af tilbageleveringen. Du får altså straks den reparerede del til ombytningspris (Xpris) og skal først derefter levere den afmonterede gamle del tilbage inden for en fastsat frist.

2. Trin: Tilbagelevering.

For at forenkle tilbageleveringsprocessen, gennemfører vi i forbindelse med visse produkter, som fx katalysatorer, dieselpartikelfiltre, vandpumper eller koblinger ud over en-til-en-ombytning også typeombytning. I det tilfælde kan du i stedet for en identisk del, også tilbagelevere en anden del fra samme produktgruppe. I mærkebladene i ETKA vedr. ombytningsdele og i ServiceNet står der, i forbindelse med hvilke dele dette er muligt. Vær altid opmærksom på de gældende kriterier for tilbagelevering.

3. Trin: Central samling.

Servicepartnere over hele verden, leverer ganske enkelt de gamle dele tilbage til importøren. Importøren leverer de brugte dele til vores centrale lager for gamle dele, hvorfra de når ud til det pågældende reparationssted

4. Trin: Afmontering, kontrol og rengøring.

Tilbageleverede aggregater skilleskomplet ad, og alle enkeltdele kontrolleres for anvendelighed. Til slut bliver de rengjort for fedt, sod og rester af snavs i det fuldautomatiske rensningsanlæg. Kemikalier, der anvendes i den forbindelse, bortskaffes i henhold til miljøforskrifterne og genanvendes delvist.

5. Trin: Industriel reparation.

I det næste trin repareres de rengjorte gamle dele.Til det formål anvender vi forskellige højteknologiske metoder, og simple bearbejdningsmetoder som fx fræsning, slibning eller boring.

6. Trin: Samling.

Til slut samles komplette aggregater som fx motorer eller gearkasser samt delaggregater som fx topstykker eller indsprøjtningspumper. Til dette anvendes både de reparerede dele og nye dele, der erstatter de komponenter, der ikke kan repareres, eller sliddele. Efter en udførlig slutkontrol, bliver de originale ombytningsdele lagt på lageret for originale dele i Baunatal ved Kassel.

7. Trin: Udlevering og montering.

Ombytningsprocessen slutter der, hvor den begyndte: på dit værksted. Fra lageret for originale dele, vores effektive logistikcentrum, kommer de originale ombytningsdele hurtigt og sikkert via importøren ud til vores servicepartnere i hele verden. Her eller hos disses NORA-kunder monteres delene, og processen kan begynde forfra.

Se også

Originale reservedele til frie værksteder og deres kunder.

Volkswagen
Audi
SEAT
Skoda

Dine kunder, deres biler, og dine mekanikere fortjener det bedste.